Nieuwe Events

Affiche Revco V1

Zat. 3 Juni 2017 – Revolting Cocks play Big Sexy Land in GC Den Dries – Retie (B)
Support: Tyske Ludder (D)
Afterparty with Patrick Codenys (Front 242)

Tickets: café Bazaar, Kor & Foli-A – Retie en café Dax – Turnhout

Klik hier voor onlinetickets

In het Pinksterweekeinde van 2017 komen de Revolting Cocks uitzonderlijk weer bij mekaar voor twee concerten op het Europese vasteland waarvan één in Retie (B). Revolting Cocks is één van de meest succesvolle projecten uit de Industrial sien. Niet moeilijk te begrijpen als je weet dat het een blend is van het Belgische FRONT 242 & het Amerikaanse MINISTRY, aangevuld met het unieke genie van Luc Van Acker.
Ze brachten hun eerste album, ‘Big Sexy Land’ uit in 1986 op het legendarische Wax Trax label in Chicago. Op dat moment bestond de band uit: Richard 23 (FRONT 242), Luc Van Acker en Al Jourgensen (Ministry). Dit grensverleggend werkstuk is een mix van de typische Wax Trax industrial sound, metal, pulserende synths en schitterende samples. Richard 23 verliet de band kort na de release o.w.v. creatieve meningsverschillen, maar vervoegde de band in 2011 voor een live show in Chicago. Ondertussen verliet Al Jourgensen de band om zich voluit te concentreren op zijn band Ministry & vervoegde Ministry brein Paul Barker & Chris Connelly (eveneens Ministry) het gezelschap. Het is in deze unieke bezetting dat ze vorig jaar een erg succesvolle, tour zes steden in de USA aandeden. En nu dus bij Dark Balloon in Retie, dat met deze unieke show voor West-Europa zich nog maar eens op de alternatieve kaart zet.
De band speelt tijdens dit unieke concert het volledige album ‘Big Sexy Land’. Dit wordt uiteraard aangevuld met het bekendste werk uit hun hele oeuvre. Dit is spul voor alle (s)oortjes: Metal, industrial, EBM, … Mis dit niet!